TEOG Tercihleri başladı!

TEOG Tercihleri başladı! TEOG Tercihleri başladı! TEOG Tercihleri başladı! TEOG Tercihleri başladı!

TEOG Tercihleri başladı!

7 yıl önce. / 25680 kez okundu.

İstediği liseyi kazanabilmek için bir yıl boyunca emek veren ve zorlu sınavlara giren öğrencilerimiz şimdi ise  e-okul  ile  TEOG  tercihlerini yapmaya başladı.  E -okul öğrenci girişi  ile yapılan TEOG tercihleri 24 Temmuz'da sona erecek. Peki TEOG tercih işlemleri nasıl yapılacak?

TEOG LİSE TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan ve Açık Öğretim Ortaokulunda mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır.