SATRANÇ KULÜBÜ

Gözü yükseklerde olanlar için büyük düşündük…

Yaklaşık iki bin yıldır var olan satranç, soyut ile somut arasındaki ilişkiyi vurgulaması ve zihinsel gelişime sağladığı önemli olumlu etki sebebiyle giderek bir oyun olmaktan çıkmış, bir eğitim aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Bizler satrancı öğrenme, öğretme, paylaşma, yaratma, rekabet etme, eğlenme, disiplin, kendi başına çalışma ve bilgi üretme aracı olarak görüyor ve hem yarışma, kazanma - kaybetme kültürünü geliştirme ve hem de boş zamanları değerlendirme etkinliği olarak çocuklarımıza kazandırıyoruz.

Okulumuzda uzman öğretmenimiz eşliğinde, ana sınıflarından başlamak üzere dört yıl boyunca her öğrenciye satranç eğitimi verilmektedir. Üçüncü sınıftan sonra ise isteyen öğrenciler satranç topluluklarına ve satranç kulübüne katılarak satrançla ilgilenmeye devam etmektedirler. Ayrıca organize edilen turnuvalar ve yarışmalarla öğrencilerimizin ders dışı saatlerini verimli ve eğlenceli bir şekilde geçirmeleri de sağlanmaktadır.

Satranç dersleriyle amaçlanan öncelikli fayda; öğrencilerimizin karşılaştırma yapabilme, doğru ve hızlı karar verebilme, risk alabilme ve yenilgiyi kabul edebilme gibi zihinsel ve kişisel kazanımlara ulaşmalarını sağlamaktır. Daha sonraki amaç ise satranca meraklı öğrencilerimizle çeşitli yöresel ve ulusal hatta uluslar arası müsabakalara katılarak öğrencilerimize okulunu temsil etme, yeni arkadaşlıklar kurma, farklı heyecanlar yaşatma imkanı sağlamaktır.

Öğrencilerimiz ile elde ettiğimiz çeşitli dereceler ve aldığımız birçok ödül ise bizim için birer gurur kaynağı olarak raflarımızı süslemektedir.