Spor Koordinatörü

Gözü yükseklerde olanlar için büyük düşündük…

Spor Koordinatörü

NEDİM ÇALIŞKAN

Bursa 24.10.1979

Uludağ Üniversitesi Beden eğitimi ve Spor bölümü Mezunu

B Lisans Futbol Antrenörü ve 1. Kademe Basketbol Antrenörü

2012  tarihinden bu yana Sınav koleji Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Müdür yardımcılığı ve  Sınav spor Kulübü  Spor Koordinatörlüğü görevini yapmaktadır.

Çocukların fiziksel ve psikolojik gelişiminde spor yapmak çok önemli bir yer tutmakta, Çocuk ve gençlerde mutluluk, öfkeyi kontrol edebilme, saldırganlığı frenlemeye yardımcı olmaktadır Sporun rolü özellikle çocuklarda sosyal ilişkileri arttırmada ve yaşıtları ile daha iyi arkadaşlıklar kurmada büyük bir yer tutmaktadır. Özellikler takım sporlarında, takım ruhuna sahip oldukları için de yalnızlık hissetmez ve birlikte başarma duygusu ile tanışırlar. Gençliğin aşırı heyecanını spora aktarmak, olaylara yaklaşımlarda daha serinkanlı olmayı sağlar. Aynı zamanda gençler için çok gerekli olan kendine güven duygusu ve ifade yeteneği artar.

Tüm bu ve benzeri etkenler eğitim kurumlarının, çocukların spor yapmasında öncelikli rol oynamaları gerektiği gerçeğini ortaya koymaktadır. Bu amaçla             Sınav Spor Kulübü, Sınav Koleji okulları bünyesinde gençlerin fiziksel ve ruhsal anlamda gelişimlerine katkıda bulunmak ve spor ahlakına ve disiplinine sahip sağlıklı nesillerin yetişmesine yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur.

Sınav Spor Kulübü , Bursa Sınav Koleji kampüsünde spor salonu ve yüzme havuzunda faaliyet göstermektedir. Kuruluşumuzdan bu yana geçen kısa sürede Kulübümüz Yüzme takımı, Basketbol takımı, Voleybol takımlarıyla faaliyet göstermeye başlamıştır. Satranç branşında öğrencilerimizin çeşitli turnuvalara katılmaları sağlanmaktadır. Yüzme branşında anaokulu seviyesinde eğitimlere başlanmakta ve uzman antrenörler tarafından yetiştirilen sporcuların müsabakalara katılması sağlanmaktadır. Yine Voleybol ve Basketbol  branşlarında ilkokul seviyesinde öğrencilerimiz seçilerek hazırlık çalışmalarına başlamakta ve uzman antrenörler nezdinde çalışmalarına devam etmektedirler.

Yaz / Kış spor organizasyonları gerek kendi öğrencilerimize gerekse çeşitli yaş gruplarında çocuklara ve gençlere eğitim vermektedir. Tüm branşlarda 200 lisanslı ve hazırlık seviyesinde sporcumuz aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Hedefimiz tüm branşlarda milli takım seviyesine sporcu yetiştirmek ve bizlere emanet edilen çocuklarımızın, gençlerimizin spor sevgisini fair play ruhunu içinde verebilmek bunun yanında sağlıklı, ahlaklı, disiplinli sporcular yetiştirerek ülkemiz sporuna kazandırmaktır.

Kulüp bayrağımızı her zaman en üst seviyede olmasını için  disiplinli bir şekilde çalışmayı görev bilen ben ve ekip arkadaşlarım, Tüm velilerimizin ve öğrencilerimizin sporu bir yaşam tarzı olarak benimsemelerini öneriyor, herkese sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum.